- Ingen god drikke for barn

Ungdommer over hele landet tømmer butikkhyllene for sportsdrikken Prime.

SISTE HYPE: Denne flaska skaper hysteri blant norske barn og unge om dagen. Den selges kun i spesielle butikker, og blir fort revet vekk. Foto: Elisabeth B. Dalseg
SISTE HYPE: Denne flaska skaper hysteri blant norske barn og unge om dagen. Den selges kun i spesielle butikker, og blir fort revet vekk. Foto: Elisabeth B. Dalseg Vis mer
Publisert

Den koster 150 kroner flaska og rives vekk nesten fortere enn butikkene klarer å få de i hyllene.

Youtube-sensjonene Logan Paul og KSI skaper hysteri med sin nye sportsdrikk Prime. Problematisk, mener tenåringsmor og FAU-leder ved Allergod ungdomsskole i Jessheim, Kristine Larsen.

- Det er enkelt og greit helt vanvittig når et sånt type produkt bevisst retter seg mot barn og unge. Det legger ytterligere press på ungene, som allerede har nok press på seg fra før, sier Kristine Larsen, som har en sønn på ungdomsskolen, til DinSide.

Kokosvann, ikke koffein

Det har lenge vært en debatt i Norge om man skal innføre 18-årsgrense på energidrikk, da det er mange barn og unge som kjøper dette og det høye koffeininnholdet kan være farlig.

I motsetning til tradisjonell energidrikk er det ikke koffein i den varianten av Prime som nå selges i Norge, kalt Prime Hydration.

DinSide har fått ernæringsfysiolog og fagansvarlig kosthold i Roede, Karoline Steenbuch Lied til å vurdere innholdet.

- Den inneholder først og fremst vann som vi jo vet et bra, og kokosvann som flere syns er velsmakende og forfriskende. Utover det inneholder Prime en rekke tilsetningsstoffer og ingredienser som barn ikke trenger, og denne drikken er jo først og fremst mest populær blant de unge, sier Karoline Steenbuch Lied.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer