Fridager julen 2021:

Ingen «gratis» fridager resten av året

Dårlig nytt for de røde dagene.

JULEFERIE: Drømmer du om å feire julen 2021 på Gran Canaria, for eksempel? Da må du ta ut flere feriedager enn normalt. Foto: NTB/REUTERS/Borja Suarez
JULEFERIE: Drømmer du om å feire julen 2021 på Gran Canaria, for eksempel? Da må du ta ut flere feriedager enn normalt. Foto: NTB/REUTERS/Borja Suarez Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kjærkomne røde fridagene i mai 2021 er nå historie, og det er på tide å planlegge for de neste. Så hvordan er de røde dagene plassert i julen?

Helt elendig, med tanke på fridager.

Julaften 24. desember faller i år på en fredag. Det betyr dermed at første og andre juledag vil være lørdag og søndag.

Den aller siste dagen i 2021, nyttårsaften, vil også være på en fredag. Da starter 2022 med rød dag på en lørdag. For arbeidstakere blir julen 2022 i stor grad hverdager, og de fleste vil være nødt til å ta ut ferie for å få julefri.

Den neste røde dagen på kalenderen, som ikke faller på en lørdag eller søndag, blir derfor skjærtorsdag, som i 2022 er 14. april.

I tillegg forsvinner 1. mai som fridag i 2022 fordi denne dagen faller på en søndag. Og av juledagene er det i 2022 bare 2. juledag som faller på en hverdag (mandag), der både julaften og nyttårsaften er lørdager.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer