Ulovlige elsparkesykler

- Ingenting i butikkhylla å gjøre

Forbrukerrådet er kritisk til at ulovlige elsparkesykler med for høy topphastighet fremdeles er i salg.

ULOVLIG: Selv om det er strenge krav til forsikring av elsparkesykler, selges det ulovlige modeller i Niorge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ULOVLIG: Selv om det er strenge krav til forsikring av elsparkesykler, selges det ulovlige modeller i Niorge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra nyttår ble det innført nye regler for bruk av elsparkesykler i Norge, der kanskje den viktigste endringen er at det er krav om forsikring.

Hvis du leier elsparkesykkel trenger du ikke å tenke på forsikring - det er det utleieselskapene som må ha i orden - men dersom du har en egen, er du nødt til å forsikre den.

Ellers kan det bli fryktelig dyrt dersom det skulle oppstå en ulykke.

Slutter å selge

Flere norske butikker har før de nye reglene inntraff, solgt ulovlige elsparkesykler, og DinSide har sjekket flere for å se hvordan utvalget er etter kravet om forsikring.

Da DinSide sjekket Powers nettsider, fant vi tre ulovlige modeller, men det er rett og slett en feil at de ikke er blitt tatt ned.

Det forteller Monica Fasting, kommunikasjonssjef i Power Norge, som bekrefter at kjeden ikke lenger vil selges ulovlige modeller.

- Vi har totalt tre stykker av disse modellene inne, men det er gitt beskjed om at de ikke skal selges og produktene blir fjernet fra nettbutikken, forteller Fasting.

Intersport hadde også tre modeller med oppgitt hastighet på 25 kilometer i timen. Disse modellene er nå borte fra nettbutikken og ifølge importøren er det snakk om feilmerking og de skal ha vært tilpasset og innenfor de norske kravene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer