- Innenlandsreiser bør unngås

Regjeringen strammer inn ytterligere med enda strengere tiltak.

Publisert
Sist oppdatert

- Hold dere hjemme, lød oppfordringen fra talerstolen på Stortinget torsdag, da Erna Solberg kom med ytterligere nasjonale tiltak for å bremse coronasmitten i Norge.

Hun påpekte at det er for tidlig å vurdere effekten av tiltakene som kom forrige uke, men at risikoen for å miste kontroll har økt.

- Derfor er det nødvendig med ytterlige innskjerpinger, sier Solberg.

- Hold dere hjemme

Statsministeren kom torsdag med en anbefaling om at alle i de kommende ukene størst mulig grad holder seg hjemme og begrenser sosial kontakt med andre mennesker.

Solberg påpeker videre at dette også innebærer at unødvendige innenlandsreiser bør unngås.

Noen unntak

Solberg påpeker at arbeidsreiser som anses som nødvendige, og fritidsreiser som kan gjennomføres uten kontakt med andre, er unntatt fra dette tiltaket. Arbeidsreiser som derimot ikke kan regnes som nødvendige, bør unngås, understreker Solberg.

Det er altså ikke snakk om å innføre noe nytt hytteforbud, som det som ble innført i starten av coronapandemien. Hytteforbudet gjaldt fra 19. mars til 21. april, og var omstridt. Årsaken til at det ble innført i startfasen av coronapandemien var å avlaste helsetjenesten i små hyttekommuner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer