Innfører ellevill parkeringsavgift

Den nederlandske byen tar grep.

NY ORDNING: Prøveprosjektet i Haag gjør at det koster like mye å parkere i ti minutter som for hele dagen. Foto: Shutterstock
NY ORDNING: Prøveprosjektet i Haag gjør at det koster like mye å parkere i ti minutter som for hele dagen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nederlandske byen Haag innfører en fast parkeringsavgift på 50 euro i enkelte gater, som gjør at det koster like mye å parkere i ti minutter som for hele dagen, melder The Guardian.

Prøveprosjektet skal i utgangspunktet vare ett år, og målet er å motvirke at turister og besøkende okkuperer gatene i sentrum og ved kysten.

Avisa melder at beboere har klaget i årevis at de ikke finner parkeringsplasser i disse områdene.

- Vi vil at beina dine skal være den primære transportmetoden. Deretter med sykkel, offentlig transport og til slutt med bil. Det betyr ikke at vi ikke tillater biler i byen vår. Det betyr at hvis du har en kort reise, bør din primære transportmåte være til fots. Det gagner ikke bare miljøet, men også reisetidene, forteller talsperson Jurriaan Esser ifølge The Guardian.

Det er ikke alle som tar imot prosjektet med åpne armer. Fleur Kruyt, eier av det historiske destilleriet Van Kleef, mener parkeringsavgiften vil påvirke virksomheten.

- Dette vil ikke gjøre driften enklere. Mange bygninger står tomme her, og hvis man må betale 50 euro for å dra til en butikk, forstår jeg det ikke.

The Guardian skriver at beboere og næringsdrivende med parkeringstillatelse vil få prioritet i boliggatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer