Regler for ventekarantene

Innfører nasjonale regler for ventekarantene

Fra og med mandag skal personer som deler bolig med et husstandsmedlem som er i smittekarantene, være i ventekarantene, har regjeringen bestemt.

Oslo 20210323. 
Helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet holder pressekonferanse om koronasituasjonen.
Foto: Lise Åserud / NTB
Oslo 20210323. Helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet holder pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fram til nå har det vært kommunene som har gitt anbefalinger om hvem som skal i ventekarantene. Endringen kommer etter anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

– Vi ser at anbefalingene om ventekarantene varierer mellom kommuner og bydeler. For å gjøre ordningen mer oversiktlig og enklere å forstå innfører vi derfor nasjonale regler for ventekarantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Opphører

Ventekarantenen vil opphøre idet husstandsmedlemmet tester negativt eller når personen i ventekarantene tester negativt på PCR-test tatt tidligst tre døgn etter husstandsmedlemmets siste nærkontakt med en bekreftet smittet person.

Ventekarantene gjelder ikke for personer som kan dokumentere at de har hatt covid-19 i løpet av de siste seks månedene. Den gjelder heller ikke dersom enten personen i ventekarantene eller personen i smittekarantene er vaksinert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer