Rema 1000 og Coop tar corona-grep

Innfører nye butikk-tiltak

Begrenser antall kunder og setter opp ekstra beskyttelse.

MAKSGRENSE: Flere butikker, særlig i Oslo, har nå strammet inn smittevernstiltakene. Foto: Øystein B. Fossum
MAKSGRENSE: Flere butikker, særlig i Oslo, har nå strammet inn smittevernstiltakene. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strengere regler for å begrense corona-smitte har blitt innført i hele landet. Spesielt i de mest smitteutsatte områdene strammes det nå ytterligere inn.

Tirsdag trådte de nye smittevernstiltakene i Oslo i kraft. Blant annet er det nå påbudt med munnbind i butikker og på kjøpesentra, på serverings- og skjenkesteder, i tros- og livssynshus og på kino og andre lokaler med kulturaktiviteter dersom énmetersregelen blir vanskelig å overholde.

Dagligvaren tar grep

For å opprettholde smitteverntiltakene har nå flere dagligvarebutikker tatt grep. Som et ledd i å sørge for to meters avstand mellom kundene, har flere av dem innført begrensninger på hvor mange kunder som kan være inne i butikken samtidig, som på skiltet avbildet over.

– Det som er viktig er at kundene forholder seg til de nasjonale og lokale retningslinjer som er gitt av helsemyndighetene. Coop har butikker i alle kommuner, og vi har utarbeidet plakater, informasjon og tiltak som skal gjøre det enkelt for kundene og følge de retningslinjene som er gitt. Hold den avstanden som er satt, bruk munnbind om det er krav til det og fortsett med god håndhygiene, host eller nys i albukroken, ikke ta på varer du ikke skal handle, ikke ta med hele familien på handleturen, planlegg slik at du slipper å gå ofte i butikken og bruk hele åpningstiden. Gjør vi dette i fellesskap, så skal vi klare å få ned smittesituasjonen, sier kommuniksjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer