Den siste tida har prisen på en rekke matvarer, deriblant storfekjøtt, blitt betraktelig dyrere i Europa.
DinSide har tidligere skrevet at prisen på matvarer det siste året har økt med 5,6 prosent.
Det er kjøtt- og kornprodukter som har økt mest, med henholdsvis 9,4 og 5,2 prosent.
Nå skriver Dansk Radio at danskene har begynt å hamstre hestekjøtt, som er langt billigere enn storfekjøtt.
Hamstringen har ført til at Mariager Slagterforretning har måttet sette opp ventelister - og rasjonere salget av hestekjøttdeigen.
Sparer femtilapp
Hos slakterbutikken i småbyen Mariager, som ligger nordøst i Danmark, koster et kilo oksekjøttdeig 75 danske kroner, altså 100 norske kroner.
Et kilo hestekjøttdeig koster derimot 40 danske kroner, altså litt over 50 norske kroner.
Med andre ord kan man spare nærmere 50 kroner på å kjøpe hestekjøttdeig.
Kun ett kilo om gangen
Slaktermester Anders Svendsen sier til nettsida at han daglig må avvise mellom 60 og 70 kunder som ønsker å kjøpe hestekjøtt.
Svendsen har nå innført rasjonering av hestekjøttet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger