Pizzaovn

– Interessen har eksplodert

Nordmenn har virkelig fått sansen for hjemmebakt pizza.

PIZZAOVN: Mange nordmenn har kastet seg over trenden med å ha lage pizza i en dedikert pizzaovn. Foto: Pål Joakim Pollen
PIZZAOVN: Mange nordmenn har kastet seg over trenden med å ha lage pizza i en dedikert pizzaovn. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Er du blant dem som har hivd deg på bølgen med å kjøpe pizzaovn, bålpanne eller utepeis, er du langt fra alene. Bransjeforeningen Norsk Varme kan fortelle at etterspørselen har eksplodert under coronapandemien.

– I 2020 ble det solgt over dobbelt så mange bålpanner og utepeiser sammenlignet med 2019, og tallene for 2021 viser tydelig at vi også i år bruker mye tid og penger på å gjøre det hyggelig i hagen eller på uteplassen, skriver foreningen i en pressemelding.

Peisleverandøren Nordpeis tror at mye av interessen for blant annet utepeiser er at nordmenn har brukt mye tid hjemme også i 2021.

– Med færre muligheter for å reise utenlands ser vi at flere prioriterer å pusse opp og gjøre det fint hjemme eller i fritidsboligen, sier Christian Kildal Hansen, markedssjef i Nordpeis.

Nina Melhus, markedssjef i peiskjeden Varmefag, forteller at de fortsatt merker en stor interesse for både utepeiser, bålpanner, griller og pizzaovner.

– Det er tydelig at uteplassen er viktig for nordmenn, og vi lager også mer mat ute, sier hun.

«Pizza-feber»

Det er ikke bare de dedikerte peiskjedene som selger pizzaovner og -utstyr. Blant annet elektronikkjeden Power har omfavnet den nye «trenden».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer