Frukt i skolen

Ja, det lønner seg å bestille frukten fra Skolefrukt

Det er billigere å kjøpe frukt til skolebarna via Skolefrukt-ordningen, enn det koster å kjøpe frukt i butikken. I alle fall nå.

KUN EPLE OG KLEMENTIN ER BILLIGST: Kun eple og klementin er billigere på butikken enn via Skolefrukt-ordningen, ellers er frukten billigst via skolen. Men så er også eple den vanligste skolefrukten ... Foto: Kristin Sørdal
KUN EPLE OG KLEMENTIN ER BILLIGST: Kun eple og klementin er billigere på butikken enn via Skolefrukt-ordningen, ellers er frukten billigst via skolen. Men så er også eple den vanligste skolefrukten ... Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er skolestart og tid for skolemelk og matpakker. Skolemelk-ordningen omfatter mye mer enn bare melk, og vurderer du andre produkter enn vanlig melk fra skolemelk-ordningen, bør du lese vår pristest av skolemelk-produktene først:

Flere produkter er nemlig dyrere via skolemelk-ordningen enn du betaler om du kjøper det i butikk.

Yoghurt kan være dobbelt så dyrt dersom du kjøper det som skolemelk-produkt, sammenliknet med butikkpris.

I tillegg til skolemelk, får også skolebarna tilbud om skolefrukt. Dette koster 3 kroner per frukt, som enten kommunene, skolene eller foreldrene betaler - men for de aller fleste er det snakk om foreldrebetaling.

Men hva er billigst, skolefrukt eller butikk-frukt?

Gjennom skolefrukt-ordningen får elevene en frukt per dag. Ifølge Skolefrukt.no, er den vanligste skolefrukten eple.

Det skal i tillegg deles ut ulike frukter/grønnsaker i løpet av uken, som ifølge ordningen vil kunne være banan, pære, gulrot, kiwi, appelsin, klementin, nektarin eller fersken.

Vi har sjekket hva disse vanligste skolefruktene koster ved innkjøp i butikken, og fem av sju frukter er billigere via skolefrukt enn i butikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer