Ja, vi elsker Gore-Tex

Men noen ganger er det best uten ...

NÅ SKAL ALLE TIL SKOGS: Terrengtrening blir stadig mer populært, og vi nordmenn elsker Gore-Tex-produkter. Men det er langt fra sikkert at du vil ha Gore-Tex i skoene selv om du skal løpe i terrenget. Foto:  MAMMUT AJUNGILAK
NÅ SKAL ALLE TIL SKOGS: Terrengtrening blir stadig mer populært, og vi nordmenn elsker Gore-Tex-produkter. Men det er langt fra sikkert at du vil ha Gore-Tex i skoene selv om du skal løpe i terrenget. Foto: MAMMUT AJUNGILAK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker Gore-Tex og andre typer tex-membran som kan holde sko og tekstiler vannavvisende. Det viser salget av slike produkter:

- Norge er det største markedet i Europa på Gore-Tex tekstiler, forteller Anders Kjellén, administrerende direktør i Mammut Ajungilak As, til DinSide.

Han sier videre at Gore-Tex som merkevare står utrolig sterkt her til lands.

- Dette skyldes nok flere faktorer, men at vi er vant til å ferdes ute i vær og vind og således trenger produkter som holder, er nok en sterkt medvirkende årsak, sier han.

Mammut Ajungilak produserer alt fra klær til sko, ryggsekker, soveposer og klatreutstyr - altså veldig mye friluftsutstyr.

Les vår test av billige løpetights!

Flere velger terrengtrening

Gore-Tex er altså veldig populært når det kommer til bekleding for tur- og friluftsaktiviteter. I det siste er det også blitt en trend at nordmenn i større grad også legger treningen ut i terrenget.

- Vi ser at det er en trend, dette med crossfit og løping ute og i terrenget; det å bruke de elementene du har rundt deg, sier idrettsutøver Anders Aukland til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer