Markedsføring av pris på Black Friday

- Jammen ikke sikkert at Black Friday-prisene er lavere

Forbrukerombudet råder deg til å sjekke prishistorikken på varene, før du slår til på et «knalltilbud». Elkjøp og Lefdal lover oppvask etter fjorårets pristabber.

TILBUDSTRENGSEL: Det er ventet at vi vil handle for 3,4 milliarder på Black Friday-salg i år, men det er ikke sikkert at du sparer så mye som du tror på tilbudene. Foto: Splash News.
TILBUDSTRENGSEL: Det er ventet at vi vil handle for 3,4 milliarder på Black Friday-salg i år, men det er ikke sikkert at du sparer så mye som du tror på tilbudene. Foto: Splash News. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under fjorårets Black Friday-uke gjennomførte Forbrukerombudet et tilsyn, hvor de avdekket kritikkverdige forhold blant annet hos elektronikkjedene.

Elkjøp og Lefdal brøt blant annet loven ved å oppgi at varer var på salg uten at de egentlig var det.

- I vår har vi hatt møter med elektronikkforhandlerne, for å følge opp etter Black Friday i fjor, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.

Forbrukerombudet har ikke studert årets kampanjer ennå, men følger godt med og vil slå ned på ulovlig prismarkedsføring igjen.

Sjekk prishistorikken

Reglene for prismarkedsføring gjelder alle tilbud og kampanjer, hele året. Dette er noe Forbrukerombudet følger med på kontinuerlig, og de forventer at butikkene er godt kjent med regelverket.

Forbrukerne blir rådet til å trekke pusten og sammenligne priser fra flere kjeder og butikker, før de slår til på et «knalltilbud».

- Noen ganger er førprisen lavere enn tilbudet. Følger du med på prisutviklingen, er det jammen ikke sikkert at Black Friday-prisen er lavere enn for noen måneder tilbake i tid, sier Haugseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer