Våknet av meldinger fra ukjente:

«Jeg følte meg jo som en kjeltring»

Dag Andersens telefonnummer ble brukt i svindel.

BRUKTE NUMMERET: Svindlere brukte Dag Andersens telefonnummer. Foto: Privat
BRUKTE NUMMERET: Svindlere brukte Dag Andersens telefonnummer. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sarpingen Dag Andersen våknet brått ved halv firetiden natt til søndag og så at det hadde kommet både meldinger og ubesvarte anrop fra ukjente numre på telefonen sin.

- En av dem hadde sendt meg skjermdump, og jeg så at meldingen var sendt fra mitt nummer og fikk helt hetta. Jeg sjekket om jeg kunne se noen meldinger som var sendt fra mitt nummer men det var det ikke noe å se. Det fortsatte å komme meldinger og telefoner. Jeg svarte at det ikke var fra meg, sier han til Dinside.

Tar nummeret ditt

Det viste seg at Andersens telefonnummer, et helt ordinært norsk mobilnummer, var brukt til spoofing. Enkelt forklart betyr det at svindlerne bruker nummeret til å sende deg en melding med en lenke du skal trykke på. Svindlerne er ute etter kortinformasjon eller BankID, slik Økokrim har advart mot tidligere denne uken. Sarpingens operatør Telia, har stengt på søndager og han fant ingen relevant informasjon på nettsidene. Så han ringte politiet.

-Politiet fortalte at svindlerne har begynt å bruke norske numre. De stjeler vilkårlige numre. Men politiet har ingen prosedyre for å anmelde, så de anbefalte å ringe operatøren, men det er ikke mye de kan gjøre heller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.