Kaptein Sabeltann

Jobben vekker oppsikt

Stillingsannonse fra Dyreparken går viralt i sosiale medier.

HIV O´HOI: Dyreparken søker etter styrmenn til Den Sorte Dame og Grevinnen. Så langt har rundt 40 personer søkt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HIV O´HOI: Dyreparken søker etter styrmenn til Den Sorte Dame og Grevinnen. Så langt har rundt 40 personer søkt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Har du saltvann i blodet, og tomklang i hodet, kan du få hyre her.»

Kjenner du igjen låta, har vi den perfekte sommerjobben for deg.

Kristiansand dyrepark søker nå etter styrmenn som kan seile skuta til selveste Kaptein Sabeltann, «Den Sorte Dame» og spøkelsesskuta «Grevinnen».

- Av alle jobber du ikke visste fantes, er vel kanskje styrmann i Dyreparken en av de rareste, skriver Dyreparken i et innlegg som går viralt på Facebook, ifølge TV 2.

Over 40 søkere

Det holder riktignok ikke bare å ha vært Sabeltann-fan på din hals siden barndommen for å få jobben. Det kreves både formell utdannelse og kursing.

- Vi lyser ut slike stillinger når det er behov for det. Vi ønsker at de vi tilsetter gjerne blir her flere sesonger og det pleier de, som regel. Derfor har vi ikke behov for nyansettelser hvert år. I år søker vi etter fire skuteførere, forteller Anniken Bjørnstad Schjøtt, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Dyreparken til DinSide.

MARKED: Anniken Bjørnstad Schjøtt er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Dyreparken. Foto: Dyreparken
MARKED: Anniken Bjørnstad Schjøtt er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Dyreparken. Foto: Dyreparken Vis mer

Til nå har om lag 40 personer søkt på stillingen.

- Vi har fått mange relevante søknader, og det er veldig gøy, sier Bjørnstad Schjøtt.

- Kaptein Sabeltann er jo ikke så glad i å kvinner om bord på Den Sorte Dame. Men kan kvinner søke på jobben?

- Kvinner kan absolutt søke stillingen. Vi har allerede en skutefører som er kvinne, forteller hun.

- Men blir det noe tid til å drive dank?

- Dette er en kjempespennende og givende jobb. Arbeidet går ut på å frakte forventningsfulle og glade gjester ut på tokt ut på Grashavet, delta i underholdningsinnslag på dagtid i Kaptein Sabeltanns Verden og, ikke minst, være med på den forrykende og magiske kveldsforestillingen Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet i Kjuttaviga. Så akkurat dank, blir det liten tid til.

POPULÆR: Siden 1990 har verdens verste sjørøver, Kaptein Sabeltann, gledet og skremt norske barn i Dyreparken i Kristiansand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
POPULÆR: Siden 1990 har verdens verste sjørøver, Kaptein Sabeltann, gledet og skremt norske barn i Dyreparken i Kristiansand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Avfeier myte

Innlegget til Dyreparken på Facebook har fått 1300 kommentarer, og mange tagger bekjente de mener hadde passet perfekt til jobben.

Dyreparken sier de ikke hadde forventet at stillingsutlysingen skulle «ta av» som den har gjort.

- Vi synes det er morsomt at denne stillingsutlysningen og posten på Facebook har engasjert så mange. Vi vet at jobb i Dyreparken er populært og at det engasjerer når vi lyser ut stillinger, men et slikt engasjement som vi har sett på skuteførerstillingen nå nylig, skiller seg ut, forteller Bjørnstad Schjøtt.

Ifølge TV 2 har det i flere år gått rykter om at de to sjørøverskutene i Dyreparken går på skinner, men dette avfeier fornøyelsesparken på det sterkeste.

- Vi vet at det har gått rykter om det, men vi kan bestemt avvise at skutene går på skinner. Her er det dyktig og erfaren skuteføring som gjelder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer