Julebrus:

Julebruskrise

Flere butikker er tomme for trøndernes favorittjulebrus.

UTSOLGT: Dahls julebrus er utsolgt i flere butikker i Trondheim. Foto: Elisabeth Dalseg
UTSOLGT: Dahls julebrus er utsolgt i flere butikker i Trondheim. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har ikke noe igjen. Ingenting, sier André Cappelen, butikksjef ved Bunnpris Munkegata i Trondheim, til Adressa.

Han snakker om julebrus fra det tidligere Trondheimsbryggeriet Dahls, både med og uten sukker, og de har vært utsolgt en god stund. På Rema 1000 Solsiden er det masse igjen, men ikke noe sukkerfritt.

Det kan ikke Ringnes, som produserer julebrusen fra Dahls, gjøre noe med.

RIBBE: Er du usikker på hva du skal se etter på ribba før du kjøper den? Det får du svar på her. Video: Christian Roth Christensen. Vis mer

- Det er tomt hos oss, men det skal det jo også være så få dager før jul, sier Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes.

- Noen butikker melder om at det er lite, men andre steder har fortsatt av ulike varianter. Så det handler om å være tålmodig. Er det tomt i den første butikken du kommer til, så er sjansen stor for at du finner i den neste.

Han forteller at han snakket med noen av Ringnes' lokale representanter i går, som hadde sjekket, og det var fortsatt julebrus i flere av butikkene.

- Det er et prognosespill. Vi ønsker ikke å gå tom for tidlig, og vi ønsker ikke å sitte igjen med julebrus når vi går over nyttår. Det ideelle er at vi går tom rett før nyttårsaften

I fjor hadde etterspørselen økt mer enn produksjonen av Dahls lettjulebrus, men i år har de økt volumet.

- Rapportene jeg har fått tyder på at det skal være mulig å få tak i, slik at folk skal kunne få en god Dahls på julebordet.

Dahls selges i flaske, både med og uten sukker. Det ble ramaskrik da Drammens-produsenten Aass annonserte at de ville droppe glassflaska på julebrusen i år til fordel for bokser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer