Airfryer:

Julesjokk: - Ufattelig

Bestemor lager hele julemiddagen i en airfryer.

GÅR BANANAS: Beverley Jarvis viser fram én av de mange rettene hun skal airfrye på julaften. Foto: SWNS
GÅR BANANAS: Beverley Jarvis viser fram én av de mange rettene hun skal airfrye på julaften. Foto: SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Kristoffer Kaayne Kaalsaas (34) i fjor stekte ribbe i airfryeren sin, ble det rabalder.

Han beskrev nordmenn som «ganske konservative» i høytida.

Nå er det engelskmennene som reagerer, melder nyhetsbyrået South West News Service (SWNS).

I England bor det nemlig ei bestemor, Beverley Jarvis (74), som ikke er særlig konservativ når det kommer til julemat.

I år skal hun lage hele julemiddagen i en airfryer.

- Du kan jo lage alt i en airfryer. Det er helt ufattelig, sier hun til nyhetsbyrået.

TOK ÉN TIME: Slik så det ut da Kristoffer Kaayne Kaalsaas skulle tilberede svineribba i airfryeren. Video: Kristoffer Kaayne Kaalsaas. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Går fort

Beverley Jarvis' julemiddag hjemme i Asford sørøst i England skal bestå av tre retter.

- Jeg skal lage kalkun surret inn i bacon, og steke poteter. Det er ferdig på 55 minutter. Det går kjempefort. I en vanlig stekeovn ville det tatt 1 time og 40 minutter, sier Jarvis.

Til dessert blir det julekake - selvsagt laget i en du-vet-nok-hvilken maskin.

- Jeg har fått en fantastisk oppskrift på en yoghurtkake med tranebær og sjokolade på. Det går kjemperaskt i en airfryer, sier hun.

FRELST: Beverley Jarvis viser fram bare noen av rettene hun har laget i airfryeren. Foto: SWNS
FRELST: Beverley Jarvis viser fram bare noen av rettene hun har laget i airfryeren. Foto: SWNS Vis mer

Eventyret startet

Det kulinariske eventyret til Beverley Jarvis startet da sønnen hennes for et par år siden kjøpte seg en airfryer.

Han inviterte familien på middag, og serverte dem pølser og pommes frites som han hadde laget i den.

Beverley Jarvis forteller SWNS at hun falt pladask for smaken, og var snar med å kjøpe seg sin egen maskin.

Deretter bar det hjem til kjøkkenet, hvor hun fram til da hadde brukt en helt vanlig stekeovn til å lage middag i.

Hun har aldri sett seg tilbake.

- Det er effektiviteten jeg er så imponert over. Den kan tine, varme opp - den kan ordne fisk, kjøtt, grønnsaker, fjærkre … Det er helt utrolig, forteller hun.

- Fantastiske

Det første Jarvis gjorde, var å steke poteter i airfryeren.

- Det var de sprøeste potetene jeg har smakt. Jeg brukte bare ei spiseskje olje og to teskjeer andefett, og de ble fantastiske, sier hun.

Det er ikke måte på hva 74-åringen lager i airfryeren.

- Jeg lager også en grønnsakblanding - inkludert rosenkål, en siderett bestående av laks med klementiner, parmesanchips og gulrot- og tranebærmuffins, sier hun.

Jarvis har også begynt å lage sin egen dipp i maskinen.

- Jeg tar også en hel camembert med litt rosmarin og hvitløk - jeg legger den i airfryeren og setter den på noen minutter. Da får du en fantastisk dipp, påstår hun.

GOD JUL: Beverley Jarvis viser hvordan hun tilbereder potetene. Foto: SWNS
GOD JUL: Beverley Jarvis viser hvordan hun tilbereder potetene. Foto: SWNS Vis mer

Stor entusiasme

Entusiasmen for airfryeren har gått såpass langt, at 74-åringen nylig ga ut sin egen kokebok: «The Everyday Air Fryer Cookbook».

Beverley Jarvis slår et slag for at alle gjør som henne, og skaffer seg en airfryer.

- Hvis du lurer på om du skal ta steget: Ikke nøl. Det er fantastisk å ha en, avslutter hun.

Mer om