Uvær over vestlandet og nordland

Justerer ned varsel om rasfare

Men vær obs på svært sterk vind i dette området.

STORE NEDBØRSMENGDER: I løpet av det neste døgnet skal det komme store nedbørsmengder på Vestlandet, men NVE har nå nedjustert faren for ras. Her fra jordskredet i Jølster tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
STORE NEDBØRSMENGDER: I løpet av det neste døgnet skal det komme store nedbørsmengder på Vestlandet, men NVE har nå nedjustert faren for ras. Her fra jordskredet i Jølster tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den pågående stormen har i skrivende stund ikke forårsaket større hendelser, ifølge NVE.

Samtidig har NVE nå justert ned varselet om fare for ras.

Fra gult til grønt varsel

I forbindelse med storm og uvær på store deler av Vestlandet og i Nordland, varslet Norges vassdrags- og energidirektorat om fare for jord- og flomskred på deler av Vestlandet og Møre- og Romsdal.

10:30 kunne NVEs vakthavende på jordskred fortelle at de har justert ned varselet fra gult til grønt.

- I går var det varslet nedbør på tilsammen 100 mm, mens det nå er snakk om at det skal komme 60 mm som kommer jevnt utover døgnet. Dermed er det snakk om det som ligner mer «vanlig vestlandsvær», sier Mats Peter Dahl i NVE til Dinside.

Dermed er det ikke fare for en ny hendelse som den i Jølster tidligere i år, mener Dahl, der det kom større byger som forårsaket raset, i motsetning til dagens regnvær, som kommer mer jevnt.

Mye vind

Samtidig som jord- og flomskredfaren er justert ned, er det varslet svært kraftig vind, ikke minst på Helgeland hvor vinden kan komme opp i 35-40 m/s før den skal dreie mot vest og løye utover ettermiddagen. Dette gir grunnlag for et oransje farevarsel på nivå 3 fra NVE.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer