Kan airpodene reddes?

Hva bør man gjøre hvis airpodene eller høretelefoner faller i vannet? Og kan man få igjen på forsikringen?

AIRPOD: Mister du disse mens du bader eller er i nærhetene av vannet er det ikke sikkert du får reddet dem. Foto: Ivan_Shenets / Shutterstock / NTB
AIRPOD: Mister du disse mens du bader eller er i nærhetene av vannet er det ikke sikkert du får reddet dem. Foto: Ivan_Shenets / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang opplevd at airpodene faller ut av øret, eller etuiet glir ut av lomma?

Skjer det når du er i nærheten av vann er det ikke sikkert at du får reddet dem.

Falt ut av øret

I helgen publiserte politiker Jonas Gahr Støre et bilde av den ene airpoden og en dykkermaske, på Facebook.

Vi har vært i kontakt med Støre og spurt om han har fått liv i den igjen.

- Nei, den funker fortsatt ikke, og jeg må vel etter hvert erkjenne at et døgn i saltvann tok knekken på den, forteller han.

Støre forklarer at den falt ut av øret hans da han la til med båten.

Ødelagt: Airpoden ble hentet opp fra dypet, men den funker fortsatt ikke. Foto: Jonas Gahr Støre
Ødelagt: Airpoden ble hentet opp fra dypet, men den funker fortsatt ikke. Foto: Jonas Gahr Støre Vis mer

- Den gled sakte ned i dyp tang. Så nå er det tilbake til ledninger – billigere, mindre risiko for forsvinning og bare litt dårligere lyd.

Hva med forsikring?

Kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring, Andreas Handeland forteller til Dinside at dersom man skulle få sine Airpoder eller andre hodetelefoner og øreplugger ødelagt av en tur i vannet dekkes dette av deres Super-reiseforsikring – uavhengig om hendelsen er selvforskyldt eller ikke.

- På Super-forsikringen er det en egenandel på 2.000 kroner ved uhell, men ved tyveri eller ran er det ingen egenandel. Det samme gjelder for innboforsikringen, forteller han og fortsetter.

- Det er viktig å merke seg at reiseforsikringen ikke erstatter gjenstander du mister.

Forsikringsselskapet If får ikke inn spesielt mange saker om airpoder eller hodetelefoner som har falt i vannet, Handeland forteller at de heller ikke forventer en stor økning i slike saker.

- Det begrenser seg nok fordi egenandelen i dette tilfellet ikke er særlig lavere enn prisen på nye Airpoder eller andre hodetelefoner og øreplugger.

Men kan de reddes?

I fjor skrev vi om noen tips til hva man kan gjøre hvis man mister de trådløse øreproppene i vann. Der kommer blant annet de klassiske rådene om å legge dem i en bolle med ukoktris og å la dem tørke i minst et døgn, frem.

Nettstedet Alphr.com skriver at man bør bruke et papirtørkle og en bomullspinne på airpodene. Man skal heller ikke lade etuiet eller putte airpoddene tilbake i etuiet før det har gått minst 12 timer siden de ble eksponert for vann.

De nevner også et tips om å legge airpodene i en ziploc-pose sammen med en håndfull såkalte silikagel-poser - de hvite posene med små kuler som gjerne følger med ting du kjøper. La det ligge og tørke i noen dager.

Er det etuiet som har blitt fuktig, pass på at du legger det i posen med lokket åpent.

Det vil forhåpentligvis fjerne all fukten, skriver nettstedet.

Støre forteller at han ble tipset om alt fra Silica-poser til rødsprit og kattesand.

- Mange tipset meg også om å legge den i ris, og det har jeg prøvd i et døgn. Jeg tror kanskje toget har gått for denne poden nå.

Handeland anbefaler deg å kontakte mobilverkstedet eller butikken så fort uhellet har inntruffet.

- Da kan de gi deg veiledning.

Vi har ikke testet noen av tipsene som nevnes i artikkelen selv.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer