Tilbakekaller farlige lightere

Kan antenne ved lading

Denne lighteren er brannfarlig og trekkes nå fra det norske markedet.

KAN TA FYR: En USB-lighter importert og distribuert i Norge av Sørlandsreklame AS kan ta fyr under lading, og trekkes derfor fra markedet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KAN TA FYR: En USB-lighter importert og distribuert i Norge av Sørlandsreklame AS kan ta fyr under lading, og trekkes derfor fra markedet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en peislighter med USB du har fått fra jobben, Fagforbundet eller lignende? Eller har du kjøpt lighteren selv, via for eksempel Alibaba.com? Da bør du lese videre.

En peislighter fra produsenten «Wenzhou Daqun Smoking Set Factory», importert og distrubuert i Norge av Sørlandsreklame AS, blir nå trukket fra markedet.

Hvorfor?

Det er fordi det har oppstått varmgang og fyr i peislighteren, som blir ladet opp via USB. Lighteren kan nemlig antenne utilsiktet, mens den ligger til lading. Dette varsler Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, via nettstedet Farligeprodukter.no.

- Gjelder kun disse lighterne

Importør Sørlandsreklame skriver i en epost til Dinside at de har blitt kjent med kun ett tilfelle av den nevnte USB-peilighteren som har tatt fyr under lading. De understreker derfor at tilbakekallingen kun gjelder typen som er avbildet, med logomerkingen «Fagforbundet Farsund» eller «Fagforbundet Porsgrunn». Disse er dessuten røde.

- Dette gjelder kun én peislighter, utav et parti på 500, røde peislightere, fra en og samme produsent, skriver Nils Petter Pedersen i en epost til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer