Sverige:

Kan bli forbudt

EU-kommisjonen jobber med nye regler.

Det er nyhetsbyrået TT, via Aftonbladet som melder at EU-kommisjonen vurderer innstramminger i reglene rundt snus i sine medlemsland. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nyhetsbyrået TT, via Aftonbladet som melder at EU-kommisjonen vurderer innstramminger i reglene rundt snus i sine medlemsland.

Strengere

I en hemmelig forstudie av gjeldende tobakksdirektiver, som Politico har sett, foreslås det at dagens forbud mot vanlig snus i framtida skal omfatte hvit snus – et produkt som ikke inneholder tobakk og derfor ikke er regulert på EU-nivå, melder byrået.

Hvordan dette eventuelle forbudet vil ramme Sverige - som er det eneste EU-landet der snus er lovlig - vites ikke.

Om du har rester igjen i vinflaska bør du ikke sette korken på igjen, du bør heller finne fram en ting du kanskje allerede har i skapet. Da unngår du at vinen blir ødelagt. Video: Embla Hjort-Larsen / @confidenceuncorked, Tiktok. Vis mer

Hvit snus har ikke tobakk, men nikotin, og har blitt veldig populær, og allerede forbudt i EU-landene Nederland, Belgia og deler av Tyskland.

Også her til lands er denne snusen forbudt, og man kan bli anmeldt om man blir stoppet med dette i tollen.

Grunnen til et eventuelt forbud, er at den hvite snusen appellerer til unge mennesker, og at den kan bli en inngangsport til skadelige tobakksprodukter, skriver TT.

Minstekrav

Ved nyttår kom nye krav til vanlig snus her til lands. Fra og med 2024 stilles det krav om minstestørrelse på snus.

For porsjonssnus skal enkeltpakningene inneholde minst 20 porsjoner og 15 gram. For løssnus skal enkeltpakningene inneholde minst 30 gram.