Kan bli grillforbud på Østlandet

Varsler krisemøte.

STOPP: Det kan bli dårlig med grilling til helga. Foto: NTB
STOPP: Det kan bli dårlig med grilling til helga. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skogbrannfaren er nå så stor at brannsjefer i hele region Øst på torsdag skal ha krisemøte for å bli enige om et totalforbud av åpen ild må innføres.

Det skrives Vestby Avis.

Gjelder hjemme

Region Øst består av Romerike, Follo og Østfold, og har i underkant av 800.000 innbyggere.

Om totalforbudet innføres, vil det gjelde innmark, gårdsplass og hustomt, skriver avisa. Det vil også bety at det kan gå mot forbud mot grilling med kull, briketter og lignende i hager.

Brannsjef i Mosseregionen, Rune Larsen, sier til avisa at det er en fordel at brannsjefer fra flere kommuner og regioner vurderer dette sammen, siden det ifølge han er enklere å forholde seg til et totalforbud.

Vurderingen gjøres også på bakgrunn av Meteorologisk Institutts skogbrannfareindeks. Onsdag er det stor fare for skogbrann flere steder på Østlandet.

Svært tørt

- Det er lenge siden Sør-Norge har hatt en skikkelig rotbløyte. Det er heller ikke regn i sikte i vårt område i tiden fremover, så det er svært tørt på Nedre Romerike nå. Vi forholder oss til skogbrannindeksen hos Metrologisk institutt, samt hva lokale forteller oss, opplyser Avdelingsleder forebyggende Tor-Åsmund Hovda i Nedre Romerike Brann og Redning til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer