Fly drone

Kan bli svindyrt

Avinor advarer.

USKYLDIG MORRO: Å fly drone er en artig aktivitet, men det kan bli svindyrt om du ikke følger reglene. Foto: Pål Joakim Pollen
USKYLDIG MORRO: Å fly drone er en artig aktivitet, men det kan bli svindyrt om du ikke følger reglene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å fly drone har blitt en populær hobby for mange, men om man ikke følger reglene, kan det fort bli en dyr fornøyelse.

Om man for eksempel flyr i Oslo sentrum uten dispensasjon, vanker det bøter opp mot 12 000 kroner, og eventuelt inndragning av drone, advarte politiet om i forbindelse med årets 17. mai-feiring.

Dyrt og farlig

Om man forstyrrer flytrafikken er det imidlertid snakk om andre summer.

Brudd på regelverket kan føre til store personlige konsekvenser for droneføreren. Dersom en flyplass må stenge fordi det er observert en drone i området, kan det utløse et erstatningsansvar i millionklassen, opplyser Avinor i en pressemelding.

- I verste fall kan en kollisjon mellom fly og drone føre til et flyhavari. I Avinor ser vi svært alvorlig på dronebruk rundt lufthavnene, og vil politianmelde enhver sak hvor droner utgjør en fare for flytrafikken, sier Axel Knutsen, leder for droneprogrammet i Avinor.

Ifølge dem er uforsvarlig og ulovlig dronebruk et økende problem. For eksempel på Oslo lufthavn har det i snitt blitt meldt om 50 ulovlige flygninger i måneden siden april. Flere dronebrukere har fått store bøter

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer