Kjøpe elsykkel

Kan bli vanskelig å få tak i

Hvis du vil ha ny sykkel i år kan det lønne seg å være tidlig ute.

SYKKELSTAMVEIEN: Deler av sykkelstamveien, eller sykkelmotorveien, som den gjerne kalles, har åpnet mellom Stavanger og Sandnes. Se vår dom i videoen! Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjoråret var et spesielt utfordrende år for sykkelbransjen som opplevde store forsinkelser på grunn av coronapandemien. Stengte og delvis stengte fabrikker, samt grunnstøtingen til konteinerskipet Ever Given i mars i fjor, førte til store leveranseutfordringer i bransjen.

Det ser noe bedre ut i år, men det kan lønne seg å være tidlig ute dersom du har planer om å kjøpe ny sykkel denne sesongen.

Måtte stenge

Overfor Drammens Tidende sier André Sæther, daglig leder ved elsykkelbutikken Greenspeed i Drammen, at de som venter med å kjøpe sykkel, trolig vil bli overrasket over hvor smalt utvalg det er i sportsbutikkene.

– Vi venter fortsatt på en forsinket leveranse som vi ikke vet når kommer. Kommer den ikke før sesongen er over, så er det fort gjort at det ikke er så mye å velge blant i sommer, sier Sæther til avisa.

Nylig meldte Bloomberg at sykkelprodusenten Giant forventer ytterligere forsinkelser i produksjonen etter at de ble nødt til å stenge fabrikken Kunshan i Kina, for å følge pålegg fra lokale myndigheter i forbindelse med coronasmittetilak.

Disse restriksjonene innebærer at fabrikken ikke kan motta forsendelser med komponenter, og at de heller ikke kan sende ut ferdige sykler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.