Smakstest:

- Kan de ikke slutte nå?

Årets rareste chips har smak av appelsin - og sjokolade. Vi har testet.

SMAKSTEST: Det er gøy å smake nye ting, men noen ideer burde ha forblitt på blokken.
SMAKSTEST: Det er gøy å smake nye ting, men noen ideer burde ha forblitt på blokken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bugner av artige snacksnyheter, og de mest saltglade blant oss har mye å glede seg til. Vi er spesielt spent på chipsene med brunet smør, både fra Sørlandschips og Maarud, og etter påske kommer vi tilbake med en større test. Men én av nyhetene formelig ropte på at vi skulle prøve den før vi tok ferie: Sørlandschips med smak av appelsin og sjokolade.

Perfekt til å ta med på påskeferie? Vi måtte selvfølgelig teste.

Verdens tynneste Sørlandschips: Appelsin- og sjokoladesmak

Vekt: 225 gram
Pris: 44,90 kroner, 199,56 kroner per kilo

Det er liten tvil om hva årets novelty-chips skal smake, fra det øyeblikket vi åpner posen.

- Det lukter appelsin! - Og sjokolade!

Så langt, så bra. Chipsen kan, ved første øyekast, se litt brent ut, men det viser seg at her er det nok noe kakaopulver i kryddermiksen. Konsistensen er helt super, chipsen er tynn og sprø, uten å være så hard som klassiske Sørlandschips er.

Men så er det smaken, og her er vi spent. For vi liker appelsinsjokolade, vi liker chips. Vi liker å spise chips og sjokolade om hverandre, og vi liker Smash! - kombinasjonen av det salte og søte.

Denne chipsen, derimot, faller det oss ikke like lett å like.

- Nå må de slutte med sånne tullesmaker, her har de dratt det for langt!

Det er en slags appelsinsmak der, men det smaker mer av gul saft enn av frisk appelsin. Det smaker lite sjokolade, mer av kakao, og smaken kommer og går litt. Det er rett og slett litt ujevnt. Og smaksbildet er bare forvirrende: Vi kjenner at vi spiser chips, men hvor er den deilige saltsmaken? Den burde ha vært skrudd opp flere hakk, så kanskje dette hadde blitt noe å spise mer av. Slik det er nå, blir det bare trist.

- Nå har de ødelagt påskeappelsinen for meg.

Mottakelsen blant DinSides journalister er litt blandet, noen synes det er greit nok, men de aller fleste takker nei til å forsyne seg av testrestene. Dette er en chips som alle vil smake, få vil spise opp og ingen vil kjøpe igjen.

- Dette var unødvendig.

Pluss også for at det ikke er brukt peanøttolje, som gjør det litt lettere å servere mange, men når det er sagt: Det kommer vi vel ikke til å gjøre.

Elleville smakskombinasjoner

De siste åra har en rekke nye smaker funnet veien inn i chipsposene våre, og dersom vi ser bort ifra det litauiske potetgullet med vagina-smak, har norske Sørlandschips har vært i front.

Vi har smakt på potetgull med smak av pinnekjøtt, ribbe og hockeypulver. De har også prøvd seg med chips med sjokoladesmak, til, for å si det forsiktig - en blandet mottakelse og før jul i år, fikk vi chips med pepperkakesmak.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer