Utsetting av ender til jakt

Kan det egentlig kalles jakt?

Kommentar: Skyting av tamme oppdretts-stokkender er neppe bra for jaktas omdømme.

JAKT OG FØLELSER: Det er fullt forståelig at skogeierne utforsker nye inntekter. Debatten rundt oppdrettsfugl i jakta blir raskt basert på følelser. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.com
JAKT OG FØLELSER: Det er fullt forståelig at skogeierne utforsker nye inntekter. Debatten rundt oppdrettsfugl i jakta blir raskt basert på følelser. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.com Vis mer
Publisert

Det er helt naturlig at våre største skogeiere ser seg om etter nye inntekter. Skogeier Løvenskiold-Fossum har fått tillatelse til å sette ut 8000 tamme stokkandkyllinger i skogene i Telemark for at de skal jaktes på, melder Nationen.

Det er mange gode grunner til å bli jeger og gå på jakt. Vi jegere har jakttradisjonen sittende i ryggraden, den ligger der som en evig lengsel. Å legge hagla på skulderen i tussmørket om morgenen, ha kaffen og nista i sekken og vandre inn i eventyret som venter i gammelskogen eller i lyngen på fjellet, treffer oss rett i villmarkshjertet. Det føles langt bedre å spise dyr som har levd et fritt og naturlig liv fram til de avlives, enn dyr som har levd hele sitt korte eller lange liv stablet tett i tett, gjerne innendørs. Under jakta høster vi av overskuddet naturen gir.

Jaktas omdømme er under press, til tross for at 68 prosent av befolkningen er positive til jakt, ifølge TNS´ Natur- og miljøbarometeret i 2014. På ytre fløy har vi dem som mener jegere er blodtørstige idioter som liker å plage forsvarsløse dyr. En del ser nok for seg mange tilfeller av skadeskyting og lidelser under fellingen, men faktisk viser TNS-rapporten at over 80 prosent stoler på at jegerne utøver human jakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer