Regler for grilling

Kan du grillreglene?

Dersom du vil fyre opp grillen i hagen eller på stranden i helga, bør du sjekke hva som er lov og ei.

BRANNFARE: De fleste av grillbrannene kunne vært unngått med enkle grep, ifølge brannekspert. Foto: Frende Forsikring.
BRANNFARE: De fleste av grillbrannene kunne vært unngått med enkle grep, ifølge brannekspert. Foto: Frende Forsikring. Vis mer
Publisert

Det er ventet høye sommertemperaturer flere steder i landet denne helga, og da er det fristende å tilbringe fridagene på ei strand. Kanskje pakker du med deg engangsgrill, pølser og burgere i strandveska også.

Du må imidlertid være forsiktig dersom du skal fyre opp grillen når det er tørt vær i vente, enten om du griller hjemme i hagen eller ute i naturen. Det skal nemlig ikke mye til for å starte en brann.

Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB) advarer om at vi går inn i en periode med økende skogbrannfare. Hittil i år er det registrert 482 gressbranner og 192 branner i skog og utmark. Rogaland, Østfold og vest i Agder er områdene som har vært ekstra utsatt, melder TV 2.

- Pass på engangsgriller og sigarettsneiper. Hver sommer ser vi flere branner som starter fordi folk griller for tett innpå husvegger eller annet brennbart materiale, og at folk kaster varm aske i søppelspannet, sier brannekspert Øystein Øren i Frende Forsikring.

Sjekk kommunens grillregler

Når været er varmt og tørt, innfører flere kommuner grillforbud. Derfor er det lurt at du sjekker kommunen din sin nettside før du starter grillen. Hvis du ikke følger reglene, risikerer du både bøter og straff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer