Stortingsvalget 2021:

Kan du kjøpe alkohol på valgdagen?

Ikke alle steder i landet har alkoholutsalg på disse dagene.

ALKOHOL PÅ VALGDAGEN: Noen kommuner stenger utsalget på valgdagene. Foto: Heiko Junge / NTB
ALKOHOL PÅ VALGDAGEN: Noen kommuner stenger utsalget på valgdagene. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Stortingsvalget 2021 er bare noen få dager unna, og mange vil kanskje kose seg med noe godt i glasset mens de følger valgvakene med fra sofakroken.

Men er det lov å selge alkohol på valgdagen, eller utsalgene stengt?

Vi tok kontakt med Halvor Bing Lorentzen, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet.

- Ja, alkoholloven ble endret med virkning fra januar 2015, hvor det åpnes for å selge alkohol på valgdagen, sier han til DinSide.

Denne endringen medførte at det er kommunene selv som bestemmer om innbyggerne skal få kjøpt alkohol når det er kommunevalg eller stortingsvalg.

- Nå kan kommunene fastsette begrensinger på dette i de lokale vedtekter, så det kan finnes enkelte kommuner som ikke har salg av alkohol på valgdagen selv om selve alkoholloven åpner for det.

Ifølge Vinmonpolet har de fleste butikkene deres åpent, med noen få unntak.

- Meg bekjent er det bare tre av de kommunene vi har butikker i hvor dette får effekt, og hvor vi holder stengt. Dette er i Stord, Sotra og Ørnes. Nå er det nok andre kommuner hvor vi har butikk hvor dette også gjelder, men hvor vi uansett har stengt mandager, altså også på valgdagen, men hvor det får konsekvenser for ølsalg i dagligvare. Dette har jeg dessverre ikke oversikt over, sier Lorentzen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.