Antistofftest coronavirus

Kan du sjekke om du har hatt corona?

Det finnes egne tester for å sjekke om du har antistoffer mot covid-19, men de gir ikke nødvendigvis et fullverdig svar.

SJEKKE CORONASMITTE? Er du i tvil om du har vært smittet av corona, kan en antistoff-test gi deg en indikasjon. Illustrasjonsfoto: NTB
SJEKKE CORONASMITTE? Er du i tvil om du har vært smittet av corona, kan en antistoff-test gi deg en indikasjon. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

I Norges gjenåpningsplan er det en del unntak fra reglene som gjelder fullvaksinerte eller de som på andre måter er beskyttet mot coronasmitte. Deriblant gjelder dette i seks måneder etter at du har testet positivt for covid-19.

Hva så med de som mistenker at de kan ha vært smittet, uten at de testet seg? Kan en antistoff-test vise om du har hatt covid-19?

Du kan teste deg selv

Vitus Apotek er blant aktørene som selger antistoff-test, hvor du sender inn en prøve som du tar selv, og så få svar etter ti dager. Testen koster 500 kroner.

- Det stemmer at vi selger Vitas Covid-19 antistofftest. Vi har hatt denne tilgjengelig siden mars 2021, og har så langt solgt 322 stykk, fortalte Linda Bysveen til Dinside i slutten av mai.

Også Volvat tilbyr å teste deg for antistoffer mot covid-19, og der koster det mellom 820 og 990 kroner. Volvat skriver på sine nettsider at påviste antistoffer kan skyldes andre luftveisinfeksjoner, selv om sannsynligheten for dette er liten, samtidig som et negativt resultat heller ikke kan utelukke smitte (infeksjon), siden ikke alle danner antistoffer etter infeksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.