Hvordan måle fettprosent?

Kan et aktivitetsarmbånd måle fettprosenten din?

Aktivitetsarmbåndet TomTom Touch Fitness Tracker reklamerer for å kunne måle en persons kroppssammensetning. Men ekspertene er skeptiske til nøyaktigheten av armbåndets målinger. 

DETTE MÅLER TOMTOM: Aktivitetsarmbåndet skal i tillegg til flere mer tradisjonelle funksjoner, måle kroppssammensetningen din. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DETTE MÅLER TOMTOM: Aktivitetsarmbåndet skal i tillegg til flere mer tradisjonelle funksjoner, måle kroppssammensetningen din. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Da Dinside tidligere prøvde kroppsanalyse, ble det understreket at det er en del ting å passe på for å sikre at resultatet blir mest mulig nøyaktig.

I høst kom TomTom med et nytt produkt, nærmere bestemt aktivitetsarmbåndet TomTom Touch Fitness Tracker, som skal kunne vise hva kroppen din består av - ved å måle dette gjennom pekefingeren din.

Spørsmålet er om et aktivitetsarmbånd på den ene hånda, og pekefingeren på et spesielt felt på armbåndet, kan gi gode nok målinger.

Slik fungerer det

Armbåndet fra TomTom som har en prislapp på rundt 1.500 kroner, bruker såkalt bioelektrisk impedansanalyse til å beregne prosentandelene av kroppsfett og muskelmasse ved å sende en ufarlig strømmengde gjennom kroppen for å måle hvor mye motstand den elektriske strømmen møter.

Selve målingen tar rundt 10 sekunder, og fungerer ved å velge riktig funksjon på armbåndet, og legge pekefingeren på det runde feltet på klokka. Man må ikke berøre sidene av kroppen med armene, og hender og håndledd må ikke berøre hverandre under selve målingen.

Resultatet leser man av i en app på mobiltelefonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer