Kan få sparken

Dårlig oppførsel kan få store konsekvenser.

ADVARSEL: Et hyggelig julebord kan ta en brå vending. Foto: Shuttestock
ADVARSEL: Et hyggelig julebord kan ta en brå vending. Foto: Shuttestock Vis mer
Publisert

Vi nærmer oss adventstida, og mange arbeidsplasser er i gang med planleggingen av julebord.

Nå kommer HR og ledelsesrådgiver i Simployer Hans Gjermund Gauslaa med en advarsel i forkant av festlighetene, og minner folk om at uakseptabel oppførsel på julebord kan få store konsekvenser.

Kan miste jobben

Han viser til en dom i Agder lagmannsrett fra 2009, der en leder ble sagt opp, etter å ha opptrådt seksuelt krenkende overfor to unge, kvinnelige ansatte og bestilt drikkevarer på veidriftens regning uten fullmakt.

- I denne dommen heter det at et julebord er et jobbrelatert sosialt arrangement hvor arbeidsgiveren har rett til å stille krav til de ansattes adferd. Retten understreker at arbeidsmiljølovens vern mot seksuell trakassering gjelder på sosiale arrangementer, og antas ikke minst å kunne ha praktisk betydning der.

RIM PÅ MAT: Både smak og konsistens blir dårligere når rim har dekket maten i fryseren. Hvordan du unngår dette, får du vite her! Foto: Linn Merete Rognø / Storyblocks Vis mer

Han legger imidlertid til at man som arbeidsgiver må legge lista litt høyere enn i arbeidshverdagen for hvilke uttalelser som er akseptert.

- Hvis du som arbeidsgiver gjennomfører et arrangement hvor det legges opp til mye alkohol, så legger du samtidig noen føringer på hvordan ting kan utvikle seg. Da må du kanskje tåle å heve lista noen hakk for hva som er akseptert å si til sjefen i forhold til det som ville være akseptert på en vanlig arbeidsdag.

Trusler, utskjellinger, vold, hærverk og mobbing og trakassering er ting som ikke trenger å bli akseptert.

Juristen legger også til at det alltid må gjøres en vurdering.

- Arbeidsgiver kan reagere på ulike måter på uønsket adferd på et julebord. Det kan dreie seg om alt fra en irettesettelse til avslutning av arbeidsforhold gjennom oppsigelse eller avskjed. Noen ganger vil det også kunne være aktuelt å gi en formell advarsel der det framgår at gjentakelser kan føre til oppsigelse. En eventuell oppsigelse eller avskjed krever saklig grunn og poenget her er at overtramp på julebordet kan gi arbeidsgiver saklig grunn til å avslutte arbeidsforholdet.

- For dårlig

I forkant av fjorårets julebordsesong gjennomførte Kantar en undersøkelse på vegne av NHO Reiseliv. Der gikk det fram at 4 av 10 mener ledelsen har lite eller ingen fokus på seksuell trakassering i forbindelse med jobbens julebord.

Videre viste den at ni prosent av befolkningen er blitt utsatt for, eller kjenner til andre som har blitt utsatt for seksuell trakassering i forbindelse med julebordet på jobb.

- Det er for dårlig. Vi vet at seksuell trakassering ofte skjer i arbeidsrelaterte situasjoner og i situasjoner der det drikkes alkohol, sa administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til NTB i forbindelse med undersøkelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer