- Kan forårsake kreft

Et nytt forskningsprosjekt viser at manikyr-behandling er forbundet med økt risiko for kreft.

ADVARER: Et forskningsprosjekt fra University of California San Diego viser at UV-strålene som mange klinikker bruker for å tørke neglelakk kan forårsake kreft. Illustrasjonsbilde: Shutterstock
ADVARER: Et forskningsprosjekt fra University of California San Diego viser at UV-strålene som mange klinikker bruker for å tørke neglelakk kan forårsake kreft. Illustrasjonsbilde: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver danske BT, som viser til et forskningsprosjekt fra University of California San Diego.

Risikoen stammer fra UV-strålene som mange klinikker bruker for å tørke neglelakken. Den ferske studien viser at risikoen for å få hudkreft med denne metoden er større enn tidligere antatt.

Strålene kan gå inn under huden og i cellene, hvor de kan forårsake kortvarige eller langvarige skader.

- Viser noe annet

Ludmil Alexandrov, professor i bioteknikk ved University of California, har kommet med følgende uttalelser:

- Enhetene markedsføres som trygge, men vår studie har vist noe helt annet. Våre resultater indikerer at UV-strålene som kommer fra negletørkeren kan øke risikoen for å få kreft. Det er på samme nivå som solarier, forteller han.

Forskningsprosjektet viser at hver eneste neglebehandling påvirkes 20 til 30 prosent av cellene, og at det er den gjentatte eksponeringen som kan forårsake kreft. Studien anbefaler deg at du bruker en solkrem med høy faktor og fingerløse hansker hvis du skal fikse neglene.

Klar kreftframkallende effekt

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er den vanligste akutte effekt av UV-eksponering på hud er erytem (solforbrenning, rød hud).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer