Kan føre til hårtap

En ny studie mener at det kan være en sammenheng mellom hårtap og energidrikk og sukkerholdige leskedrikker.

HÅRTAP: Ifølge en ny studie har menn som drikker mye energidrikk større risiko for å oppleve hårtap. Foto: Shutterstock / NTB
HÅRTAP: Ifølge en ny studie har menn som drikker mye energidrikk større risiko for å oppleve hårtap. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje hørt før at store mengder med energidrikk eller sukkerholdige leskedrikker ikke er bra for deg. En ny studie fra Tsinghua Universitetet i Beijing har funnet en uventet bivirkning av energidrikker.

Forskerne studerte 1000 menn i alderen 18-45 år i en periode på cirka fire måneder. De ble bedt om å drikke mellom én og tre liter med sukkerholdige drikke hver uke i denne perioden.

Funn fra den nye studien hevder at energidrikker, sportsdrikker, brus, søtet te og kaffe kan føre til større risiko for å oppleve hårtap hos menn.

Mennene som ble undersøkt måtte selv skrive ned deres forbruk av leskedrikker, alkohol og tobakk, samt deres eventuelle helseproblemer.

Mennene som konsumerte mer enn én søtet drikke hver dag hadde 42 prosent større risiko for å oppleve hårtap sammenliknet med mennene som ikke drakk sukkerholdig drikke. Det skriver Independent News.

Kan ikke utelukke andre faktorer

Det finnes flere grunner til hårtap.

- Det er ingen tvil om at kostholdet påvirker helsen vår - ikke bare hårvekst, men også blodsukker, blodtrykk og kreftrisiko. Og at sukkerinntaket gjerne kunne være lavere hos mange, sier hudlege Miray Al-Mustafa ved A-Medi Spesialistklinikk til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer