- Kan føre til smitte

Dette må du huske på i sommer.

Visste du at du burde bytte vann daglig om du har et plaskebasseng? Her kan det nemlig samle seg mye bakterier. Video: Storyblocks. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du et lite plaskebasseng hjemme som har blitt flittig brukt i sommer? Da må du ta grep for å unngå at bassenget blir en bakteriebombe.

- Små plaskebasseng kan føre til smitte dersom vannet blir stående over flere dager, og dersom barna drar med seg gress, jord og liknende når de går ut og inn av bassenget, står det på FHIs nettside.

Det informeres om at god temperatur på vannet øker smittefaren.

- For å unngå unødig smitterisiko bør vannet byttes ut daglig.

Disse er mest utsatt

Ifølge Folkehelseinstituttet er de vanligste plagene sårinfeksjoner, urinveisinfeksjoner samt magebesvær som følge av Pseudomonasbakterier.

- Ørebetennelser kan også forekomme hvis barna har hodet mye under vann. Dersom noen av de badende barna har «dårlig mage», kan det smitte de andre badende om avføring kommer ut i vannet.

FHI legger til at det er spesielt personer med nedsatt immunforsvar som er mest utsatt for sykdommene som kan smitte fra bakterier som kan vokse i bassengvannet.

Gjelder større bassenger også

Det er ikke bare i de små plaskebassengene at bakterier gjør sitt inntog. DinSide har tidligere skrevet om at det er viktig med godt vedlikehold på de større bassengene folk har i hagen.

- Normalt sett så vil man, etter litt bruk, kunne kjenne en slimaktig hinne langs bassengets kanter. Dette er bakterier som livnærer seg av biologisk materiale som hudceller og annet man drar med seg i bassenget, har FHI tidligere uttalt til DinSide.

- Vi anbefaler at basseng tømmes og renses ofte. Da tømmer man hele bassenget for vann, og skrubber innsida grundig med for eksempel klorvaskemiddel.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer