Kan gi mobilsjokk

Dette kan svi skikkelig.

KAN BLI DYRT: Bruk av mobil på elsparkesykkel straffes med like høy bot som for bilister. Foto: Frende Forsikring
KAN BLI DYRT: Bruk av mobil på elsparkesykkel straffes med like høy bot som for bilister. Foto: Frende Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar ble det innført nye og strengere regler for bruk av elsparkesykkel i Norge. Elsparkesykkelen regnes nå som motorvogn, og da er det nye krav som er viktige å følge.

Først og fremst er du nødt til å forsikre elsparkesykkelen, ellers kan det bli veldig dyrt dersom du er ute for en ulykke, men det er også andre ting du bør passe på.

Blant annet mobilbruk.

Kan bli dyrt

Mang en bilfører har opplevd at det virkelig svir på lommeboka dersom de blir tatt for å bruke mobilen mens de sitter bak rattet. Visste du at de samme reglene også gjelder når du bruker en elsparkesykkel?

- Siden det ikke kreves førerkort for å kjøre elsparkesykkel får du ikke prikker som straff i tillegg til boten, slik du ville fått bak rattet.

Det forteller Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende forsikring, i en pressemelding.

Bota, den er på 9700 kroner.

Unntaket

Her er det likevel ett unntak, forklarer Ytre-Hauge.

- Hvis du for eksempel står i ro på rødt lys og sjekker mobilen, kan du bli stoppet av politiet og få bot. Grunnen er at du er en del av trafikken og da gjelder reglene som bilistene må forholde seg til, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer