Partylinser

- Kan gjøre stor skade

Ekspertene advarer mot dette.

ADVARER: Eksperter advarer mot å bruke én spesiell del av halloween-kostymet feil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De neste dagene vil trolig både barn og voksne samles for å feire halloween ,og det kan være fristende å kle seg ut med kostyme, parykk og skumle kontaktlinser fra nett eller lekebutikk.

Sistnevnte kan føre til flere konsekvenser.

– Å bruke kontaktlinser betyr at en setter et fremmedlegeme rett på et av de viktigste organene for synet vårt, nemlig hornhinna, forklarer fagsjef Trine Johnsen i Specsavers.

Dette kan i verste fall være skadelig for øynene, og du bør være nøye med hvilke linser du bruker og hvordan du bruker dem.

– Hovedårsaken til at det kan være skadelig er at de som kjøper det ikke har erfaring å bruke linser fra før. I tillegg når du bruker slike partylinser, så er jo det party og det kan hende at du ikke har helt kontroll, sier generalsekretær og fagsjef Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund.

– Det verste som kan skje er at du kan bli blind, men heldigvis er det er ikke mange som gjør det, forklarer Haugo til DinSide.

Lite oksygen

Når det gjelder partylinser, som enten gjør øynene dine om til «katteøyne» eller til røde eller hvite, har disse linsene en ting til felles, og det er at de er tykke og slipper igjennom minimalt med oksygen til øyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.