– Kan ikke be en million allergikere ta coronatest

For en million av oss er våren preget av plager som kan ligne coronasymptomer. Astma- og allergiforbundet tror likevel de fleste pollenallergikere har kontroll.

FAKTISK: Dette er forskjellene på de klassiske symptomene på pollenallergi, og coronaviruset. Video: Faktisk.no Vis mer
Publisert

Ser man på Norges astma- og allergiforbunds (NAAF) pollenvarsel onsdag, er det beskjeden spredning av or- og hasselpollen på det sentrale Østlandet, samt moderat spredning av orpollen og beskjeden spredning av hasselpollen i Møre og Romsdal og Trøndelag. Andre kategorier som bjørkepollen og gresspollen er i vente i april, mai og juni.

For nesten én av fem nordmenn fører de neste månedene med seg varierende grad av tett nese, rennende øyne og andre kroppslige plager. Samtidig gjennomgår landet fortsatt coronapandemien, som fører med seg en rekke symptomer sentrert rundt luftveiene. Seniorrådgiver Anna Bistrup i NAAF har forståelse for at folk kan synes det er forvirrende.

– Det er jo mye som ligner. Det kan til forveksling være like symptomer for pollenallergi, og coronavirus og andre luftveisinfeksjoner, sier hun.

Likevel er det mye man kan bruke for å skille dem. Allergi fører ikke med seg feber, og sjelden tap av lukt- og smakssans som er knyttet til coronaviruset.

– Er man syk, har man oftere symptomer som sår hals, muskelverk, slapphet, hodepine, tungpust og mye hoste. Det kan også oppstå ved allergi, men mye sjeldnere, sier Bistrup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer