Coronavaksinen

Kan jobben tvinge deg til å vaksineres?

Hvis du ikke ønsker å ta vaksinen kan arbeidsgiveren din i verste fall stenge deg ute fra arbeidsplassen.

KAN NEKTE DEG: Dersom ikke-vaksinerte utgjør en fare for arbeidsmiljøet kan arbeidsgiver nekte deg å komme på jobb. Foto: Heiko Junge / NTB
KAN NEKTE DEG: Dersom ikke-vaksinerte utgjør en fare for arbeidsmiljøet kan arbeidsgiver nekte deg å komme på jobb. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaksineringen mot corona er godt i gang, og flere arbeidstakere blir nå tilbudt første dose. Men hvis man er skeptisk til vaksinen, kan arbeidsgiver pålegge deg som arbeidstaker å ta den?

I en pressemelding fra Simployers forteller HR- og ledelsesrådgiver Karoline Amundsen Dystebakken at det for de aller fleste virksomheter vil være viktig at ansatte blir vaksinert, for å redusere risikoen for at kollegaer, kunder og brukere blir smittet på arbeidsplassen.

Vaksiner kan bli sentralt

Som arbeidsgiver har du ansvar for et fullt forsvarlig arbeidsmiljø. Det innebærer naturligvis også å hindre smittespredning på arbeidsplassen.

- Vaksiner kan fremover bli et helt sentralt virkemiddel for å redusere denne risikoen, og ansvaret for arbeidsmiljøet vil kunne veie tyngre enn hensynet til dem som ikke ønsker å ta en vaksine, forteller Dystebakken.

Terskelen er høy

Arbeidsmiljøloven paragraf 9-4 sier at man bare kan kreve medisinske undersøkelser av arbeidstakere når det følger av lov og forskrift, ved stillinger som innebærer særlig risiko og når arbeidsgiver finner det nødvendig for å verne andres liv og helse.

§ 9-4. Medisinske undersøkelser av arbeidssøkere og arbeidstakere

(1) Arbeidsgiver kan bare kreve at medisinske undersøkelser skal foretas:

  • a) når det følger av lov eller forskrift,
  • b) ved stillinger som innebærer særlig risiko,
  • c) når arbeidsgiver finner det nødvendig for å verne liv eller helse.

(2) Departementet kan gi forskrift om vilkårene for å kreve medisinske undersøkelser etter denne paragraf.

- Vaksinering av ansatte kan komme inn under denne bestemmelsen, men terskelen for å pålegge ansatte å ta en vaksine skal være høy, fordi det er svært inngripende, forklarer Dystebakken og fortsetter.

- Dersom man ønsker å pålegge vaksine med bakgrunn i denne bestemmelsen, er det viktig å huske at det skal gjøres en nødvendighetsvurdering, det skal drøftes med tillitsvalgte, og det skal gjøres en evaluering av tiltaket i etterkant. Vaksineringen i Norge er frivillig, og det er svært få som kan bruke paragraf 9-4 til å pålegge vaksine. Vi fraråder virksomheter å vurdere å pålegge ansatte vaksine.

Samtidig har arbeidstilsynet tidligere vurdert bruk av paragraf 9-4 for å pålegge testing og konkludert med at svært få kan pålegge det.

- Vaksinering må anses ytterligere inngripende. Vurderingen må knyttes opp mot en risikovurdering av smittevern i virksomheten; hvilken betydning har det at noen ikke vaksinerer seg, herunder om om det kan være andre tiltak som er mindre inngripende.

Ytterste konsekvens

Dystebakken forteller at dersom ansatte ikke ønsker å vaksinere seg, er det et spørsmål om hvorvidt en arbeidsgiver kan stenge ansatte ute fra arbeidsplassen.

- I ytterste konsekvens kan arbeidsgiver nekte ansatte å komme på jobb, dersom man vurderer det slik at ikke-vaksinerte ansatte utgjør en fare for arbeidsmiljøet. Det vil være et mindre inngripende tiltak overfor arbeidstakeren dersom det er helt nødvendig å være vaksinert, men arbeidstaker ikke ønsker det.

Overlege hos Arbeidstilsynet, Tone Eriksen forteller til Dinside at ingen kan pålegges å ta vaksinen.

- Arbeidgivere kan ikke pålegge ansatte å ta vaksine. De kan heller ikke nekte friske ansatte å komme på jobb, med unntak av å pålegge hjemmekontor etter nasjonale eller regionale føringer under pandemien, forklarer hun og fortsetter.

- Hvis arbeidets art vil kunne påføre uvaksinerte ansatte en økt risiko for å kunne bli smittet eller å smitte andre, kan arbeidsgiver kreve at den uvaksinerte ansatte for eksempel gjør andre oppgaver enn vanlig. Under en pandemi vil økt smitterisiko på jobb tilsi en smitterisiko som er større enn i samfunnet forøvrig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer