Coronavaksinen

Kan jobben tvinge deg til å vaksineres?

Hvis du ikke ønsker å ta vaksinen kan arbeidsgiveren din i verste fall stenge deg ute fra arbeidsplassen.

KAN NEKTE DEG: Dersom ikke-vaksinerte utgjør en fare for arbeidsmiljøet kan arbeidsgiver nekte deg å komme på jobb. Foto: Heiko Junge / NTB
KAN NEKTE DEG: Dersom ikke-vaksinerte utgjør en fare for arbeidsmiljøet kan arbeidsgiver nekte deg å komme på jobb. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaksineringen mot corona er godt i gang, og flere arbeidstakere blir nå tilbudt første dose. Men hvis man er skeptisk til vaksinen, kan arbeidsgiver pålegge deg som arbeidstaker å ta den?

I en pressemelding fra Simployers forteller HR- og ledelsesrådgiver Karoline Amundsen Dystebakken at det for de aller fleste virksomheter vil være viktig at ansatte blir vaksinert, for å redusere risikoen for at kollegaer, kunder og brukere blir smittet på arbeidsplassen.

Vaksiner kan bli sentralt

Som arbeidsgiver har du ansvar for et fullt forsvarlig arbeidsmiljø. Det innebærer naturligvis også å hindre smittespredning på arbeidsplassen.

- Vaksiner kan fremover bli et helt sentralt virkemiddel for å redusere denne risikoen, og ansvaret for arbeidsmiljøet vil kunne veie tyngre enn hensynet til dem som ikke ønsker å ta en vaksine, forteller Dystebakken.

Terskelen er høy

Arbeidsmiljøloven paragraf 9-4 sier at man bare kan kreve medisinske undersøkelser av arbeidstakere når det følger av lov og forskrift, ved stillinger som innebærer særlig risiko og når arbeidsgiver finner det nødvendig for å verne andres liv og helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.