Kan koste deg 10 000 kroner

Sjekk hva loven sier om hvor du freser og måker.

NABOLOV OG VEGTRAFIKKLOVEN: Asker kommune har regnet på hva feil snøfresing kan koste innbyggerne. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB.
NABOLOV OG VEGTRAFIKKLOVEN: Asker kommune har regnet på hva feil snøfresing kan koste innbyggerne. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB. Vis mer
Publisert

Hvem har ansvaret for all snøen som blir til overs og snevrer inn gater og veier med høye og harde brøytekanter, blokkerer parkeringsplasser og tetter igjen din egen oppkjørsel?

Medier over hele landet forteller om brøytekonflikter i en vinter der snø over halvmeteren er vanlig, og mer enn 100 centimeter dyp vinterdyne ikke er noen sjeldenhet.

Et tips: lovverket er på naboens, kommunens og fylkeskommunenes side. Det kan bli dyrt å stenge naboen inne med din egen snøfreser.

Eller å dytte tilbake brøytesnøen i din egen oppkjørsel der den kom fra: Kommunens eller fylkeskommunens veier.

Etter rapporter fra brøytemannskap om ulovlig snømåking, skal Asker kommune nå komme med «advarsler» i postkassene til mellom 70 og 100 boligeiere som har lempet snø fra brøytebilene tilbake i veier og gater.

- Det er ikke greit, og det er heller ikke lovlig å frese eller måke snøen ut på kommunal vei. Vi brøyter for at veiene skal bli farbare for alle, sier leder for samferdsel i Asker kommune, Martin Martinsen, til Budstikka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer