- Kan ødelegge mange hytter

Karsten Onsrud, administrerende direktør i Aktiv Eiendomsmegling, ønsker at hytteeiere skal få strømstøtte.

FRYKTER DET VERSTE: Aktiv Eiendomsmegling frykter at verdier til flere millioner kan gå tapt. Foto: Shutterstock
FRYKTER DET VERSTE: Aktiv Eiendomsmegling frykter at verdier til flere millioner kan gå tapt. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Høye strømpriser gjør at fire av ti hytteeiere vurderer å tappe fritidsboligen for vann og fryse den ned, skriver Aktiv Eiendomsmegling i en pressemelding.

Karsten Onsrud, administrerende direktør i Aktiv Eiendomsmegling, er bekymret for at verdier til flere millioner kan gå tapt.

- Siden hytteeierne ikke får strømstøtte, er det svært dyrt å bruke hytta. Våre meglere rapportere om at flere ikke har råd til å bruke hytta. Mens noen velger å selge, melder andre at de lar hytta stå tom gjennom vinteren, og dermed sparer de seg for strømutgifter. Hytter av moderne karakter krever oppvarming, så å la den stå tom i vintermånedene kan i verste fall føre til at vannrør og andre kilder til vann fryser og sprekker.

Onsrud er også bekymret for lokalsamfunnene om hytteeiere ikke får strømstøtte.

- Konsekvensene for enkelte lokalsamfunn kan være katastrofale. Noen lokalsamfunn lever av hyttegjestene, og deres tilstedeværelse sysselsetter ofte en haug med folk. Kommer ikke hyttegjestene, får ikke den lokale nærbutikken kunder, og dermed stuper inntektene. Manglende strømstøtte kan gjøre at arbeidsplasser går tapt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer