Kan oppleves som lureri

Det mener fagdirektør Olav Kasland, om Kiwis pågående kampanje på vaffelmix.

KAMPANJE: Kiwi har i disse dager frontet familiepakningen av Toros vaffelmix, som nå er på salg. I den vanlige hyllen kan du imidlertid finne den litt mindre pakken langt billigere. Foto: Kjersti Lien
KAMPANJE: Kiwi har i disse dager frontet familiepakningen av Toros vaffelmix, som nå er på salg. I den vanlige hyllen kan du imidlertid finne den litt mindre pakken langt billigere. Foto: Kjersti Lien Vis mer
Publisert

I disse dager kan du gjøre et kupp på Toro Vaffelmix familiepakning, som inneholder røre til 16 vafler, på Kiwis butikker. Det er i hvert fall slik dagligvarekjeden framstiller det.

På en godt synlig plass i deres butikker kan du denne uka få tak i varen for 28,10 kroner. Førpris: 34,90 kroner.

Men tar du en ekstra runde i butikken kan du finne Toros ordinære vaffelmix, med røre til seks vafler, for en langt billigere penge: 4,80 kroner.

Klar oppfordring

I kilopris utgjør det stor forskjell. Familiepakningen koster 47,55 kroner per kilo, mens den vanlige pakken koster under halvparten av prisen: 19,51 kroner.

- Det gjør det forvirrende for forbrukerne. Vi sier det hele tida: Sjekk kilo- og literpris. Det er der du reelt sett kan sammenlikne prisene, sier fagdirektør i Forbrukerrådet, Olav Kasland.

Kasland understreker at det ikke juridisk sett er ulovlig å føre slike kampanjer, men mener likevel det er dårlig forbrukerveiledning.

- Det er ikke den vanlige ryggmargsrefleksen til forbrukeren: At jo mindre du kjøper, jo billigere blir det. Det er forvirrende, rett og slett, gjentar han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer