Tilbakekalling

Kan skade barnet

Håndtaket på ei Thule-barnevogn kan løsne og føre til personskade. Nå tilbakekalles vogna fra markedet.

VERDENS FØRSTE: Denne barnevogna skal være verdens første med elektrisk motor. Video: Kristi Østvang. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnevognene av merket Thule Sleek med modellnummer 11000001 til 11000019 tilbakekalles.

Det er Thule selv som trekker barnevognene fra markedet. De har nemlig funnet en fare for at håndtaket løsner fra barnevognas hoveddel, som i sin tur kan forårsake at barnet faller ut av vogna og skader seg.

De som har denne barnevogna må slutte å bruke den med én gang, og videre kontakte Thules kundeveiledere for å få tilsendt en ny, gratis hoveddel til vogna, skriver Farligeprodukter.no.

Skruer mangler

Defekten består i at det mangler to skruer som fester håndtaket til barnevognas hoveddel - en feil som er resultat av monteringsfeil av barnevognas håndtak.

Konsekvensen av denne feilen er at det foreligger risiko for at håndtaket løsner fra barnevogna, særlig når håndtaket dras oppover og bort fra barnevognas hoveddel. På Thules nettsider kan du sjekke hvordan du finner ut om ditt produkt er berørt av feilen.

FARE: Thule har selv funnet risikoen for at håndtaket løsner fra en av deres barnevogner, som videre kan føre til fallfare for barnet. Vogna på bildet er én av de som nå tilbakekalles. Foto: Thule
FARE: Thule har selv funnet risikoen for at håndtaket løsner fra en av deres barnevogner, som videre kan føre til fallfare for barnet. Vogna på bildet er én av de som nå tilbakekalles. Foto: Thule Vis mer
BERØRT: Du ser om du er berørt ved å sjekke etiketten som sitter her på barnevogna. Foto: Thule
BERØRT: Du ser om du er berørt ved å sjekke etiketten som sitter her på barnevogna. Foto: Thule Vis mer

Her er barnevogna solgt i Norge

Lurer du på om du har denne farlige barnevogna, bør du sjekke lista under over norske distributører av den aktuelle vogna:

  • Babybanden AS, Søgne
  • Braasport AS, Oslo
  • Brekke Sport AS, Arendal
  • Gresvig AS, Askim
  • Lilleprinsen.no, Bekkestua
  • Milslukern Sport AS, Oslo
  • Rodin & Co AS, Skedsmokorset
  • Tommeks Velo AS
  • XXL Sport & Villmark

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer