Tanntråd

Kan skyldes sykdom

Vi har snakket med ekspertene om bruk av tanntråd.

TANNTRÅD: Blør du når du bruker tanntråd? Det er som regel helt normalt, men noen ganger er det tegn på en alvorlig infeksjon. Foto: Privat
TANNTRÅD: Blør du når du bruker tanntråd? Det er som regel helt normalt, men noen ganger er det tegn på en alvorlig infeksjon. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hos tannlegen fikk pasienten som har sendt oss bildet du kan se i toppen av saken, klar beskjed: Du må bruke tanntråd, og du skal blø.

Vi har snakket med to eksperter om bruk av tanntråd. Tannlege Camilla Hansen Steinum, fagsjef i Tannlegeforeningen, sier at oppfordringen pasienten fikk, ikke er helt feil.

- Det er nemlig ikke uvanlig at det blør litt fra tannkjøttet når man bruker tanntråd, sier hun til DinSide.

Hun forteller at tanntråd i seg selv ikke er viktig. Det som derimot er viktig er å rengjøre alle tennenes flater og fjerne matrester og plakk også mellom tennene.

- Det er mange måter å gjøre det på. Tanntråd er én måte. Man kan også bruke ulike typer tannstikkere eller mellomromsbørster, sier hun.

Steinum forteller at nordmenn er flinke til å pusse tenner, men ikke like flinke til å pusse mellom tennene. Når man først gjør det, kan man oppleve å blø.

Helt normalt

Det at du blør litt, trenger ifølge Steinum ikke være noe farlig i seg selv. Det samler seg over tid plakk og bakterier mellom tennene, som skaper en irritasjon og en infeksjon i tannkjøttet. Det er dette som gjør at vi blør når vi bruker tanntråd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer