Sykkeltyveri og forsikret sykkel

- Kan være lite å hente

Gjennomsnittserstatningen per forsikringsmeldte sykkeltyverier var på 9500 kroner i fjor, og de samlede erstatningssummene er rekordhøye. Ikke alltid kommer du langt med forsikringen.

LETT MATCH: «Smart sykkellås», som er både liten, lett og dyr, faller totalt gjennom i DinSides test. Video: Per Ervland og Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Erstatningene etter sykkeltyveri er til sammenlikning høyere enn erstatningene for biltyverier, og vi frykter at trenden fortsetter i år, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding.

Tall fra forsikringsselskapene viser nemlig at erstatningene etter sykkeltyverier var på rekordhøye 129 millioner kroner i 2021, og hvert forsikringsmeldte sykkeltyveri i fjor ga en utbetaling på 9500 kroner i snitt.

Elsyklene drar opp summene

Hver erstatning blir altså høyere i gjennomsnitt, og Finans Norge peker på at noe av forklaringen er at stadig flere skaffer seg elsykkel.

Forsikringsselskapet If bekrefter denne trenden:

– Omtrent hver fjerde sykkel som blir meldt stjålet, er en elsykkel. Disse syklene er blitt svært populære, ikke bare blant befolkningen, men også hos sykkeltyvene, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz til DinSide.

Fremtind, et annet forsikringsselskap, forteller at de dyre elsyklene og lange lastesyklene er tyvenes favoritter denne vinteren. Så langt i vinter er de oppe i utbetalinger på 12 millioner kroner, opplyser skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer