Stortingsvalget:

Karantene på valgdagen? Gjør dette!

Du får utført borgerplikten likevel.

STEMME I KARANTENE: Oslo kommune har laget et drive-in stemmelokale på Valle Hovin.Foto: Terje Bendiksby / NTB
STEMME I KARANTENE: Oslo kommune har laget et drive-in stemmelokale på Valle Hovin.Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 13. september er det stortingsvalg. Fristen for å forhåndsstemme gikk ut fredag kveld. Hvis du er syk med corona eller mistenker at du er smittet, skal du jo være hjemme. Så hvordan skal du da få utført borgerplikten?

Ingen grunn til bekymring, kommunene rundt om i landet har nemlig lagt planer for dette.

– Dette har kommunene fått opplæring i, og de har planlagt for dette i lang tid, sier kommunikasjonssjef i Valgdirektoratet Kristina Brekke Jørgensen i en epost til Fagbladet.

Bor du for eksempel i Oslo kommune, kan du søke om å få stemme hjemme. Kommunen har også et eget valglokale på Valle Hovin for velgere i karantene.

Bergen kommune lar også velgere i karantene få valglokalet hjem på døra, eller du kan sette deg i bilen og kjøre til et eget stemmelokale og avlegge stemmen her.

Alle kommuner i landet er som sagt rigget for at vi skal få avlagt stemmen vår selv i en pandemi. Dersom du er i isolasjon eller karantene på valgdagen mandag 13. september, må du søke om å få stemme hjemmefra senest klokken 10.00 denne dagen.

Det er viktig at du sjekker hva som gjelder for din kommune dersom du er i karantene eller sitter i isolasjon på valgdagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer