Idun lakrissaus trekkes fra markedet

Kast den!

Idun Industri AS trekker tilbake et parti med lakrissaus fra markedet.

TREKKES: Denne sausen trekkes fra markedet. Foto: Coop
TREKKES: Denne sausen trekkes fra markedet. Foto: Coop Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lakrissausen fra Idun Industri AS, med best før dato 18.05.2023, trekkes nå fra markedet, og all distrubusjon av produktet har stoppet.

Årsaken skal være et for høyt innhold av pesticidet matrine, som ikke er et godkjent pesticid. Det kan derfor ikke utelukkes en helsemessig risiko, skriver Mattilsynet.

– Ingen akutt helsefare

Ifølge markedsdirektør Brit Bjørkli i Idun Industri er det ingen akutt helsefare ved å innta produktet.

– Det er selve råvaren lakrisrot som inngår i en aroma som har et for høyt nivå av matrine, som gjør at produktet må trekkes fra markedet. Det er snakk om et parti på rundt 70 flasker som er solgt til forbrukere, forteller hun til DinSide.

Dette kan forbrukerne gjøre

Ifølge Matportalen.no oppfordres forbrukere som har kjøpt lakrissausen til å kaste den eller levere den tilbake til butikken der den er kjøpt. Produktet skal være solgt til Coop Norge og er ment som en dessertsaus.

– Vi oppfordrer forbrukere som har Idun lakrissaus med denne datomerkningen til å kontakte Orkla Forbrukerservice. Send bilde av produktet og datomerkning, så vil man få kompensasjon, sier Bjørkli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer