- Kast den

Snackbaren tilbakekalles av butikkene i Norge og Danmark, men selges fortsatt i en norsk nettbutikk.

TILBAKEKALLES: Det danske Helsetilsynet omtaler produktet som «en helserisiko». Foto: Skjermdump
TILBAKEKALLES: Det danske Helsetilsynet omtaler produktet som «en helserisiko». Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coalas Naturprodukter tilbakekaller produktet Roo'bar Maca Cranberry. Produktet skal returneres til butikken der det er kjøpt eller kastes, heter det i pressemeldingen fra det danske Helsetilsynet.

Snackbaren ble solgt av Søstrene Grene i både Norge og Danmark.

- Søstrene Grene tilbakekaller herved solgte eksemplarer av Roo'bar Maca Cranberry. Produktet inneholder ingrediensen maca, som danske Fødevarestyrelsen (mattilsynet) nylig har vurdert som helsefarlig. Alle som har kjøpt Roobar Maca Cranberry kan derfor få refundert kjøpsprisen ved tilbakelevering av produktet i en Søstrene Grene-butikk fram til 1. juni 2023. Det er ikke nødvendig å ta med kvittering. Vi beklager bryderiet, og arbeider aktivt på alle måter for at de skal kunne handle trygt hos oss, skriver Søstrene Grenes norske Facebook-side.

«En helserisiko»

Tilbakekallingen skyldes at baren inneholder Maca-roten, som ifølge det danske Helsetilsynet ikke kan utelukkes å ha «en helserisiko».

Produktet skal blant annet være skadelig for både menn og kvinner reproduksjon – altså evnen til å få barn, konkluderer DTU National Food Institute ifølge danske BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer