- Kjære fedre, gi familiene deres en gave til farsdagen: Bruk refleks!

Kommentar: Jeg vil ikke være den som får ansvaret for å ha tatt livet av en familiefar. 

HELLER REFLEKS ENN SLIPS: Har du en pappa som slurver med refleksbruken, er en refleks gaven vi anbefaler til farsdagen. Foto: NTB Scanpix
HELLER REFLEKS ENN SLIPS: Har du en pappa som slurver med refleksbruken, er en refleks gaven vi anbefaler til farsdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tre av fire sjåfører skal ha opplevd farlige situasjoner på grunn av fotgjengere uten refleks. Jeg er selv en av disse bilistene. November hvert år har jeg den samme opplevelsen: Fotgjengere uten refleks kommer plutselig til syne i veikanten når jeg allerede er i ferd med å passere dem.

De er så godt som usynlige. Og i svært mange tilfeller er de voksne menn.

Jeg vil ikke være den som får ansvaret for å ha tatt livet av en familiefar. For å unngå det trenger jeg din hjelp.

At det nå blir tidlig mørkt, trenger man bare å overhøre én samtale mellom to gjennomsnittlige nordmenn for å konstatere. «Oi, nå blir det tidlig mørkt. Det er jo mørkt allerede før jeg kommer hjem fra jobb».

Dette er ikke noe som bør komme overraskende på oss i dette kalde og mørke landet langt nord. Dette vet vi. Det ER kjempemørkt, og det betyr bare én ting:

Vi må bruke refleks!

Ikke minst snakker vi varmt om refleksen overfor våre minste familiemedlemmer som vi ønsker skal bli sett på skoleveien. «Uten refleks ser ikke bilene deg. Du kan bli påkjørt i mørket». Hvorfor bruker vi ikke de samme argumentene på oss selv?

Vi er verken mer synlige, og ei heller udødelige, slik det dessverre kan virke som en del menn i aldersgruppen 40 og oppover faktisk tror. At dét ikke er tilfellet, fins det flere statistikker som understreker.

Trygg Trafikk bekrefter at det er menn som er dårligst til å bruke refleks. De understreker også at menn på lik linje med kvinner har et ansvar for å være gode rollemodeller - også når de ferdes ute i mørket.

I helgen er det farsdag. I år stemmer jeg for at vi alle går sammen om å droppe slipset, sokkene og konfekten som gave.

Nå er det på tide at han far selv gir en gave til resten av familien, så dere kan fortsette å feire farsdag i mange år til; ved å begynne å bruke refleks.

LES OGSÅ:

Slik får du mer tid over gangfeltet
Fotgjengere er mest utsatt i trafikken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer