Kommentar:

Kjære jobbsyklist, jeg ber deg om to ting

Hjelp meg å gjøre høsten litt hyggeligere.

LYS I MØRKET: Høstmørket senker seg, og det er på tide å sjekke batteriet i sykkellyktene, men tenk på to ting først. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LYS I MØRKET: Høstmørket senker seg, og det er på tide å sjekke batteriet i sykkellyktene, men tenk på to ting først. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

De siste to årene har jeg syklet til og fra jobb mer eller mindre hver dag, såfremt det ikke er frost og snø på bakken.

For meg er sykkelturen til jobb en perfekt måte å få i gang kroppen, og lite er bedre for et morgentrett tryne enn frisk luft og vind i håret. Sykkelturen hjem igjen er, på den andre siden, en gyllen anledning til å bevege kroppen etter en lang, stillesittende dag på kontoret.

Og, det er nok flere enn meg som ser verdien i å være fast jobbsyklist. Det gleder meg å se at så mange sykler langs ringveien hver morgen, enten de ikler seg sykkelshorts og klikker skoene fast i pedalene, eller, som meg, tråkker rolig på sykkelstien i dagens antrekk eller full oljehyre hvis det regner.

Men, noe er i ferd med å skje. Noe som har skjedd de to siste høstene også, som jeg gruer meg til.

Vi tenner våre lykter når det mørkner

Jeg merket det allerede forrige uke, den første uka i september, at jeg møtte noen syklister med tent sykkellykt, selv om det ennå er dagslys når jeg sykler til jobb.

Her er det viktig å understreke at jeg mener det er helt greit at syklistene bruker sykkellykt selv om det ikke er mørkt, kanskje det til og med er lurt, i likhet med at bilene har lysene på både dag og natt så lenge de kjører på veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer