Grillkjøtt:

Kjendiskokk advarer: - Har gummikonsistens

Eirik Lillebø påstår at vi betaler kjøttpris for vann og marinade, og advarer derfor om grillkjøtt. - Det å endre strukturen blir helt feil for meg.

KJØPER ALDRI DETTE: Eirik Lillebø sier at han aldri kjøper kjøttprodukter som er merket med ordet «grill». Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
KJØPER ALDRI DETTE: Eirik Lillebø sier at han aldri kjøper kjøttprodukter som er merket med ordet «grill». Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Lillebø, som er medeier i restaurantene Vaaghals og Code, har mer enn 25 års erfaring som kokk. Han har derfor smakt ganske mange typer sommerkoteletter, og forteller at han aldri har fått en god opplevelse av de som er sprøytet med vann.

- Det har gummikonsistens rett og slett, sier Lillebø til Dagbladet.

Det er en rekke triks som etter hans mening gjør at du må betale kjøttpris for vann og marinade.

- Vi er lette å lure i grillsesongen. Stemningen betyr nesten mer enn maten. Innpakningen er kul, sa Lillebø til Nettavisen, som omtalte saken først.

Kjendiskokken refererer til mannfolk, utdyper han overfor Dagbladet.

- Det er lett å lure menn i grillsesongen, med forskjellige reklamer der mannen står for grillingen og drikker øl for så å få all æren, mener Lillebø.

- Blir helt feil

Kokken tror at grilling for mange handler mer om stemning enn kvalitet på maten.

- Så lenge stemningen er der, og vi ser kule reklamer med flammer og grillkokker, så går vi på det, sier han.

Lillebø forteller at han aldri pleier å kjøpe kjøtt som det står «grill» på. Da sier han at han vet at kjøttet er tilsatt ting han ikke ønsker, og blir dermed dårlig, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer