Kjøle ned mat og drikke

Kjøletabben «alle» gjør

Slik skal kjøleelementene egentlig plasseres. Og nå er det mange som har behov for kald bag.

Publisert
Sist oppdatert

Ingenting er mer forfriskende i sommervarmen enn leskende, iskald drikke! Og skal du tilbringe dagen på stranden, er det kjedelig om drikken og snacksen du har med deg i piknikbagen blir varm.

For å holde medbragt mat og drikke kaldt er det selvsagt lurt å legge nisten i en kjølebag med tilhørende kjøleelement.

Mange av oss opplever likevel at innholdet blir lunkent etter kort tid. Det kan helt enkelt skyldes at elementene i kjølebagen er plassert på feil måte.

Her forteller ekspertene hvordan det egentlig skal gjøres.

Skal ligge ytterst

- Utgangspunktet er å plassere allerede kjølte varer fra kjøleskapet i kjølebagen, altså at de allerede har ønsket temperatur. Deretter må kjøleelementer legges ned sammen med matvarene. Kjøleelementet skal brukes til å holde temperaturen på varene og unngå at de varmes opp, forteller Trygve Magne Eikevik, professorer ved NTNU – institutt for energi- og prosessteknikk.

Kjøleelementene må selvsagt fryses på forhånd før de plasseres i bagen. Når innholdet i elementet er frossent, har det lagret det professoren kaller latent varme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer